mandag, desember 29, 2008

Kan en kristen være homofil?

William Lane Craig presenterer på en utmerket måte det bibelske synet på homofili i dette radioprogrammet.

Dr. Craig sier i korte trekk:
Definisjoner er kritiske. Hvis man med homofil mener ens seksuelle orientering (legning), en attraksjon til en av samme kjønn, da er det ganske forskjellig fra å si at en tar del i homoseksuell atferd. Man kan være hetrofil og ta del i homoseksuelle handlinger (som ofte fant sted i antikken). Så vi må skille mellom homoseksuelle handlinger og homofil orientering.
Når man skiller mellom dette så kan vi se at det som Bibelen forbyr er homoseksuelle handlinger. Det er umoralsk enten det utføres av en med hetroseksuell eller homoseksuell orientering.
Seksuelle handlinger skal være beskyttet innen rammene av hetroseksuell ekteskap. Det er mann - kvinne ekteskap som Gud har skapt for å uttrykke menneskelig seksuelle handlinger. Så enhver seksuell handling utenfor den rammen vil være umoralsk, enten det utføres av en hetroseksuell eller en homoseksuell person.
Så man kan være en kristen og ha en homofil orientering. Det er homoseksuelle handlinger som er umoralske og selvdestruerende.

Dessuten så er ikke homoseksuell livsstil tilfredstilende. Det er som en kløe man ikke får klødd. Og å leve i denne livsstilen skaper avhengighet som kan sammenliknes med rusavhengighet. Samt det forkorter livet betraktelig.

Det nevnte radioprogrammet ligger på Dr. Craigs hjemmeside www.reasonablefaith.org . For direkte link klikk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter