onsdag, juni 09, 2010

Tale: Én menneskehet


Last ned talen her mp3 (høyreklikk på linken og velg "lagre fil som...")

Apg. 17:26:
”Han har gjort hvert folkeslag av ett blod og latt dem bo over hele jorden, og har fastsatt deres forutbestemte tider og grensene for deres bosteder…”.

En av de største begrunnelsene for å rettferdiggjøre rasisme i moderne tider er troen på at ulike grupper mennesker har utviklet seg hver for seg og er i forskjellig stadie i evolusjonen, så noen grupper er mer utviklet enn andre, og derfor kan ikke den andre personen være like mye menneske som deg.
Bibelen forteller noe annet, noe som stemmer med virkeligheten. Alle mennesker stammer i fra Adam og Eva. Det er ingen raseskille, men kun én menneskehet.
Dette er svært viktig å forstå, ikke bare for å kunne bekjempe rasisme, men enda viktigere for å kunne forstå det kristne evangeliet om Jesus Kristus og misjonsbefalingen.
”For også Kristus led en gang for synder, den rettferdige for de urettferdige, for at Han skulle føre oss fram til Gud, Han som led døden i kjødet, men ble gjort levende i Ånden” (1. Pet. 3:18).
”Jesus trådte fram, talte til dem og sa: Meg er gitt all makt i himmel og på jord! Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler…” (Matt. 28:18-19a).

Hvorfor har mennesker ulike hudfarger?
Skapte Gud andre mennesker enn Adam og Eva?
Hvor fikk Kain sin kone fra?
Hvorfor har vi ulike språk?
Hvem er den andre Adam?

Dette er noen av spørsmålene som blir besvart i denne talen.

Illustrasjonsbilder brukt i talen:








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter