søndag, juni 21, 2009

Satans apostler

Satans apostler er ikke abortlegene eller menneskehandlerne, men er for det meste ordinerte prester. Tusener av de som fyller våre postmoderne talerstoler er ikke lenger opptatt av å presentere den kristne tros fundamenter, men har vendt seg bort fra Sannheten og har tatt hensyn til myter. Istedenfor å påpeke syndens uhyrlighet og vise dens evige konsekvenser, minimaliserer de den ved å erklære at synd kun er uvitenhet eller fravær av det gode.
Istedenfor å advare sine påhørere om å ”flykte fra den kommende vreden”, gjør de Gud til en løgner ved å erklære at Han er for kjærlig og nådefull til å sende noen av Sine egne skapninger til evig pine. Istedenfor å erklære at ”uten blodsutgytelse er det ingen ettergivelse”, holder de bare Kristus opp som det største Eksempelet og anmoder sine påhørere til å ”følge i Hans fotspor”. Om dem må det sies, ”Da de ikke kjente Guds rettferdighet, men søkte å grunnlegge sin egen rettferdighet, gav de seg ikke inn under Guds rettferdighet” (Romerne 10:3).

Deres budskap kan høres veldig sannsynlig og deres mål kan synes veldig prisverdig, men vi leser om dem – ”For disse er falske apostler, svikefulle arbeidere, som skaper seg om til Kristi apostler. Og det er ikke noe å undre seg over, for Satan selv skaper seg jo om til en lysets engel! Da er det ikke noe stort [ikke noe å undres over] om også hans tjenere omskaper seg til rettferdighets tjenere. Men for dem skal enden svare til deres gjerninger (2. Korinterne 11:13-15).

I tillegg til det faktum at hundrevis av menigheter i dag er uten en leder som trofast forkynner hele Guds ord og presenterer Hans frelsesvei, må vi også i tillegg erkjenne det faktum at det er svært usannsynlig at flertallet av menneskene i disse menighetene vil lære Sannheten på egenhånd.

–A. W. Pink (1886 – 1952)
Sitater fra talen ”Another Gospel”. Ordene i kursiv er mine oppdateringer.

Kilder:
"Another Gospel"

Extreme Theology

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter